O nama

Eurocom International d.o.o je jedna od vodećih kompanija na tržištu bivše Jugoslavije, na području uvoza kancelarijskog materijala, školskog pribora, papirne galanterije, pisaćeg pribora, promotivnih poklona i računarske opreme. Pored domaćeg, svoje proizvode plasira i na inostrana tržišta u širem okruženju.

 Osim što se bavi uvozom i veleprodajom, Eurocom International je i generalni zastupnik vodećih marki Parker, Pentel i Papermate, a uporedo razvija i vlastite brendove Street i Optima.

U širokom asortimanu kancelarijskog i školskog materijala nudi proizvode renomiranih brendova Pigna, Maped, Optima, Rotring, Schneider, Sharpie i Casio.

Od osnivanja, sada već davne 1989. godine, vizija Eurocom kompanije je da postane vodeća kompanija u oblasti školskog priborakancelarijskog materijalaposlovnih i promotivnih poklona u centralnoj Evropi. A od 2015. godine Eurocom je priširio svoj asortiman sportskom opremom Peak.

Zbog različitih afiniteta potrošača ova kompanija kontinuirano menja svoj asortiman kako bi udovoljila željama svojih potrošača, pa i onih najzahtevnijih.

Misija kompanije se zasniva na pružanju kvaliteta proizvoda i usluga, a želja za inovacijama i kreativnim rešenjima je dovela kompaniju do liderske pozicije na kojoj se danas nalazi.

Kompanija Eurocom International poseban akcenat stavlja na svoje zaposlene i trudi se da ih pravovremeno usavršava u skladu sa standardima koje diktira tržište u čvrstom uverenju da obučen i stručan kadar doprinosi najbržem razvoju kompanije.

Stvaranjem prijatnog radnog okruženja u kom dominiraju odgovornost prema zaposlenima i briga o široj društvenoj zajednici, Eurocom International doprinosi činjenici da su njegovi zaposleni, najbolji ambasadori kompanije, koji prenose pozitivnu energiju i izvan svog radnog okruženja.

Kreiranjem najpovoljnijih uslova poslovanja sa svojim partnerima gradimo dugoročne i prijateljske odnose!

 
ISTORIJA

1989 Osnovana kompanija Eurocom D.O.O..
1991 Zbog brzog širenja poslovanja i prostorija, kompanija se seli na novu lokaciju u Stražišče.
1992 Kompanija se širi izvan granica Slovenije i otvara predstavništvo Hrvatskoj, tačnije u Zagrebu. Zatim su postepeno otvorane poslovne jedinice u Osijeku, Rijeci i Splitu.
1995 Nastavlja ekspanziju u jugoistočnoj Evropi, i otvara poslovnu jedinicu u Skoplju.
1997 Otvorena filijala u Mariboru.
1998 Eksponencijalni rast kompanije uslovio je prelazak na novu lokaciju. Kompanija kupuje prostorije u ulici 22 Savska cesta u Kranju, gde i danas radi.
1999 Kompanija slavi 10-godišnjicu uspešnog biznisa.
2003 Proširenje kompanije na teritoriju Beograda, gde se otvara ogranak Eurocom.
2005 Zbog liberalitacije tržišta, kompanija nastoji da dobije prednost nad konkurencijom na tržištu EU.
2012 Ograničeni prostorni kapaciteti su rešeni kupovinom skladišta i selidbom na novu lokaciju u centru IBI.
2015 Kompanija je kompletno preseljena na novu lokaciju u centar IBI.

 

Parker Maped FCBarcelona PENTEL Peak Rachael hale